INFORMACIJE   O NAMA    DJELATNOSTI    KONTAKT  
Nalazite se ovdje:  Postupak kod smrtnog slučaja


   Minimiziraj
POGREBNI URED
HITNE INTERVENCIJE
098/480-702

    

 Postupak kod smrtnog slučaja Minimiziraj

Postupak kod smrtnog slučaja

Ukoliko je  smrt nastupila u stanu ili kući potrebno je nazvati službu 112. Nakon što liječnik   ( mrtvozvornik) utvrdi smrt, izdaje dozvolu za ukop i prijevoz pokojnika. Pozvati ovlaštenog pogrebnog prijevoznika ili poduzeće radi ugovaranja, opremanja i prijevoza pokojnika. Ukoliko smrt nastupi u bolnici ili sličnoj  ustanovi, nakon obavijesti preostaje pozvati ovlaštenog pogrebnog prijevoznika ili poduzeće radi ugovaranja prijevoza i opremanja  pokojnika.


UGOVARANJE  UKOPA

Ugovaranje ukopa odnosno, poslove vezane za prijevoz, opremanje i ukop možete povjeriti svakom ovlaštenom pogrebnom prijevozniku ili poduzeću.


Izvod iz Zakona o grobljima ( Narodne novine 19 / 1998.)  

Članak 12.  

(1)  Umrlog se u pravilu ukapa na groblju koje se nalazi na području jedinice lokalne samouprave na kojem je umrli imao prebivalište.

(2)  Umrlog se može ukapati i na groblju koje je on odredio za života ili koje odredi njegova   obitelj, odnosno osobe koje su dužne skrbiti o njegovu ukopu.


Grobljima na području Grada Kutine  upravljaju  Komunalni servisi Kutina d.o.o.  osnovao za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja groblja  te obavljanje pogrebnih poslova ukopa i prijevoza umrlih osoba.      

Copyright 2006, 2007 Komunalni servisi Kutina d.o.o. :: Prijava